BRASLA
Izveidošana: |
|
Izcelsme: |
(VIR4-695 / ‘Agra’) / (‘Specula’ / (12021.17 / ‘Anko’)) |
Uzturētājs un selekcionāru tiesību pārstāvis: |
AREI |
Šķirnes autori: |
M.Oša |
Reģistrēta: |
1995.g. |
Šķirnes aizsardzības periods: |
2024.g. |
Morfoloģiskais raksturojums: |
Cers stāvs, augsts. Aplapojums biezs Lapas lielas, tumši zaļas Ziedi – balti, lieli. Ziedu ļoti daudz Bumbuļi apaļi ovāli, acis ļoti seklas, Miza gaiši dzeltena, mīkstums gaiši dzeltens |
Saimnieciskais raksturojums: |
Vidēji vēla Gatavošanas tips – ļoti miltaini Garša – laba, 6-7 balles Cietes saturs –augsts un stabils |
Izturība pret slimībām: |
Kartupeļu vēzis (Synchytrium endobioticum (Schilb.) Perc.) D1 – izturīga Nematodes (Globodera rostochiensis) Ro1 –izturīga Parastais kraupis (Streptomyces scabies (Thaxter) Waksman and Henrici) –izturīga. Lakstu puve (Phytophthora infestans (Mont.) de Bary)– vidēji līdz vāji izturīga Vīrusslimības – relatīvi izturīga |
Izmantošana: |
Pārtikai un pārstrādei cietē |
Audzēšana: |
Ieteiecama labi iekoptās mālsmilts un smilšmāla augsnēs ar labu mitruma nodrošinājumu Piemērota bioloģiskajai lauksaimniecībai, arī bioloģiskās cietes ražošanai. Lai izvairītos no lakstu puves radītajiem zaudējumiem, sēklas bumbuļus nepieciešams gaismā diedzēt |
Informācijai: |