Laila Vilmane
E-pasts: laila.vilmane[at]arei.lv
Pārtikas tehnologs, jaunu receptūru izstrādes, pārtikas produktu kvalitāte, bezglutēna produkti
LR patensts Nr.14224 "Bezglutēna maizes gatavošanas paņēmiens"
ESF projekta „Jaunas zinātniskās grupas izveide daudznozaru pētījumam par graudaugu vietējā selekcijas materiāla izvērtēšanu pēc tā diētiskā potenciāla raksturojošiem rādītājiem un izmantošanas iespējām hronisku zarnu slimību prevencijā” Projekta zinātniskā vadītāja Dr.agr. Sanita Zute, (vienošanās Nr. 2013/0072/1DP/1.1.1.2/13/APIA/VIAA/032) (12.2013–12.2015.) Pētniece.
Valsts pētījumu programma „Lauksaimniecības resursi ilgtspējīgai kvalitatīvas un veselīgas pārtikas ražošanai Latvijā (AgroBioRes)” (2014.–2017.), projekta Nr. 4, „Vietējo lauksaimniecības resursu ilgtspējīga izmantošana kvalitatīvu un veselīgu pārtikas produktu izstrādei (PĀRTIKA)” Projekta zinātniskā vadītāja Dr.sc.ing. Tatjana Rakčejeva (10.2014.–02.2015., 05.2015.– 12.2015.) Pētnieka asistents.
EM finansēts projekts –”ZTP „Valdeka” biznesa un tehnoloģiju inkubatora izveide (VALDEKAS BITIS)” līguma Nr. 6240-07/05 (06.2008. – 12.2008.) Biroja administratore.
Vilmane L., Zute S., Straumite E., Galoburda R. (2015) Characterization of protein in oat (Avena Sativa L) genotypes: A gluten-free diet perspective. In: Proceeding of Latvian Academy of Sciences, Section B., Vol. 69, issue 4, p. 170–177
Brunava L., Vilmane L., Zute S. (2015) Influence of nitrogen application rate and meterological conditions on b- glucan content in naked and husked oat grain. In: Proceeding of Latvian Academy of Sciences, Section B., Vol. 69, issue 4, p. 178–181
Vilmane L., Straumite E. (2015) Analysis of protein and dietary fiber content in gluten-free flour. In: EPISTEME Czasopismo Naukowo – Kulturalne, Vol 26, p. 121–128
Vilmane L., Straumite E. (2014) Characteristic of gluten-free products: Latvian consumer survey. International Science Index, Vol. 8, issue 6, p. 1790–1794.
Vilmane L., Straumite E. (2014) The use of soy flour in yellow maize–amaranth gluten-free bread production. In: Proceedings of the Latvia University of Agriculture, 2013, Vol 31, issue 1, p. 1–11. [Electronic resource].
Ozola L., Straumite E., Galoburda R., Sabovics M. (2013) Analysis of volatile compounds in gluten-free flour. In: Proceedings of FaBE 2013 International Conference of Food Biosystems Engineering, Greece, Skiatos Island, p. 248–258.
Ozola L., Straumite E. (2012) Consumers` attitude towards availability and quality of gluten-free products in the Latvian market. In: Proceeding of conference Research for Rural development 2012, Latvia, Jelgava, p. 149–154. (SCOPUS, EBSCO).
Ozola L., Straumite E., Galoburda R., Klava D. (2012) Application of extruded maize flour in gluten-free bread formulations. World Academy of Science, Engineering and Technology, Vol. 64, p. 883–888.
Ozola L., Straumite E., Galoburda R. (2012) Quality of gluten-free muffins. Chemical Technology, Vol 61, issue 3, p. 27–31.
Ozola L., Straumite E., Klava D. (2011) Extruded maize flour effect on the quality of gluten-free bread. In: Conference Proceedings of 6th Baltic Conference on Food Science and Technology “Innovations for food science and production" – FOODBALT 2011. Latvia, Jelgava, p. 131–136. (SCOPUS)
Ozola L., Straumite E., Rakcejeva T. (2010) Gluten-free flour in biscuit production. In: Proceedings of International Conference of Food Innovation “FoodInnova 2010”, p.1–4. [Electronic resource] – 1 CD.