Par patieso kartupeļu uzturvērtību "Pārtikas revidentā"
Attēla autore: Ilze Skrabule
Kartupeļi ir viens no populārākajiem pārtikas produktiem Latvijā. Tomēr informācija par to, cik kartupelis ir veselīgs vai neveselīgs bieži vien ir maldinoša.
AREI Vadošā pētniece, Dr. agr. Ilze Skrabule šonedēļ dalījās ar savām zināšanām, apliecinot, ka ēdot kartupeļus cilvēks resns nepaliek. Uzmanība jāpievērš piedevām, kuras pasniedzam kopā kartupeļiem. Treknās mērces, gaļa, eļļa un sviests ir tie, kuri bieži vien ir pieaugošā svara iemesls.
Lai uzzinātu par kartupeļa lieliskajām īpašībām un kā pareizi kartupeļus sagatavot, lai nezaudētu vērtīgās uzturvielas, noskaties “Pārtikas revidentu”