Pārlekt uz galveno saturu

2024. gada 4.jūlijā tika aizvadīta lauka diena AREI Priekuļu Pētniecības Centrā

Attēla autors: No AREI arhīva

2024. gada 4.jūlijā tika aizvadīta lauka diena AREI Priekuļu Pētniecības Centrā, kur spītējot laikapstākļiem aplūkojām laukaugu selekcijas un izmēģinājuma laukus gan bioloģiskajā, gan integrētajā audzēšanas sistēmā.

1

 
Apmeklētājiem bija iespēja apskatīt gan jau zināmas un iecienītas Priekuļos radītas šķirnes, gan nedaudz ielūkoties nākotnē - redzēt, kā izskatās perspektīvās līnijas, kuras vēl gaida savu iespēju kļūt par šķirnēm. Šodien Priekuļos zemnieki varēja saņemt atbildi ne tikai uz jautājumu: "Ko audzēt?", bet arī: "Kā audzēt?", jo tika demonstrētas vairākas audzēšanas tehnoloģijas dažādām laukaugu sugām.
Paldies mūsu apmeklētājiem, kuri par spīti lietainajiem laikapstākļiem demostrēja lielu izturību un degsmi uzzināt vairāk.
Paldies mūsu sadarbības partneriem - Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, AGRICO, EUROPLANT, NORIKA, Aloja Agro,SIA, Humate Green OK un ZS GAIĶĒNI.
Paldies AgroDrons.lv par inovatīvo dronu demosntrējumu un Voka SIA pārstāvim par zālāju kaltes izrādīšanu. Un jā, diena nebūtu izdevusies, ja pusdienas nebūtu papildinātas ar mūsu draugu Maizes māja cepto rupjmaizi.
7
 
6
 
5
 
4
3
 
2
 
Pievienots 05/07/2024